Victor Ponta: Dăncilă mi-a cerut sprijinul. Mi-a spus că dă afară ALDE ca să le iau parlamentarii

428

Fostul premier Victor Ponta a scris luni, pe Facebook, despre discuția pe care a avut-o în urmă cu mai bine de o săptămână cu Viorica Dăncilă. Ponta susține că Viorica Dăncilă a fost cea care i-a cerut sprijinul și i-ar fi propus intrarea la guvernare a Pro România. „Mi-a spus că îi dă afară pe ALDE și să îi iau eu parlamentarii – și că îmi dă ce ministere doresc pentru ProRomânia”, a scris Victor Ponta.

Președintele Pro România susține că în discuția cu Viorica Dăncilă i-ar fi pus acesteia mai multe condiții pentru susținerea guvernului, printre care o restructurare a cabinetului și a administrației publice, un program de guvernare eficient și realist, stabilitate și predictibilitate economică, profesionalizarea guvernului și renunțarea la candidatura sa pentru prezidențiale și stabilirea unui candidat comun PSD-ALDE-Pro România.

Victor Ponta spune că președintele PSD a acceptat toate condițiile, mai puțin renunțarea la candidatura pentru alegerile prezidențiale.

„Oferta mea publică de sprijin pentru cele 5 măsuri de reformă rămâne valabilă”, mai spune Ponta.

Totodată, fostul premier o acuză pe Viorica Dăncilă de blat cu președintele Klaus Iohannis.

„Vreau ca toți votanții ProRomania, PSD și Alde să afle cine este vinovat pentru faptul că în această toamnă vom avea în continuare un Guvern lamentabil, candidați care fac “blat” cu Iohannis și nu intră serios în Alegerile Prezidențiale sperând că Iohanis și PNL ( eventual cu sprijinul UDMR) îi mai țin în funcțiile lor bine plătite , cu elicoptere și milioane de euro subvenție de la Buget!”, a mai scris Ponta.

Viorica Dăncilă a declarat recent că ar putea începe discuțiile cu UDMR pentru susținerea guvernului în Parlament, în cazul în care ALDE părăsește guvernarea. Conducerea PSD a luat decizia, în ultima ședință a Comitetului Executiv să nu îi primească pe cei de la Pro România la guvernare.

Sursa: proromania.ro