Victor Ponta: Corina Creţu şi Gabriela Firea au profil prezidenţiabil

891

Corina Creţu şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, au profil prezidenţiabil, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Iaşi, liderul Pro România, Victor Ponta, adăugând că ar vota oricând o femeie preşedinte.

Aflat la Iaşi pentru a lua parte la manifestările pe care municipalitatea le organizează pe 24 ianuarie pentru a celebra 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, Ponta a spus că Pro România va sprijini un candidat, „nu neapărat membru al PSD, al Pro România sau al altui partid”.

„Poate să fie independent, dar poate să aibă o viziune social-democrată modernă. Eu cred că poate să intre în turul doi cu domnul Iohannis candidatul pe care îl sprijinim noi”, a precizat Victor Ponta.

Poate să aibă un profil cum este doamna Corina Creţu, un social-democrat cu experienţă europeană, poate fi un social-democrat care a confirmat în alegeri, cum e doamna Firea, poate să fie Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Rectorilor şi un om care a performat. Ne trebuie un om care să ne aducă linişte şi stabilitate şi care să oprească scandalul şi cearta asta continuă. Eu unul aş vota oricând o femeie preşedinte, însă nu-mi dau seama dacă societatea are sau nu o gândire mai conservatoare. Corina Creţu ar fi un candidat foarte bun dacă va accepta, asta vom discuta după 26 mai“, a afirmat Victor Ponta.

„Nu vrem sa fim obligati ca in al doilea tur al Alegerilor Prezidentiale sa fim obligati sa alegem intre Klaus Iohannis si Liviu Dragnea!

Doar un candidat de centru stanga, cu imagine buna si experienta politica , ProRomania si ProEuropa poate sa il elimine pe Dragnea in primul tur si sa fie o alternativa serioasa la Klaus Iohannis!

Sunt convins ca in acest demers vom avea alaturi si multi votanti PSD – nu uitati cum a fost situatia in 2008 la alegerile pentru Primaria Bucuresti! Putem repeta acea strategie.” – a mai spus Victor Ponta