Victor Ponta acuză PNL și PSD de BLAT: ‘Dacă domnul Orban nu a vrut, o să vrea domnul Cîțu’

596

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Florin Cîțu pentru funcţia de prim-ministru.

Victor Ponta a declarat, că Pro România nu va vota învestirea noului guvern și acuză că PNL și PSD au făcut ”blat”.

”Au spus un lucru pe care eu îl iau în serios, au majoritate, au mai luat vreo 10 parlamentari, au 250 de voturi. E o veste bună, vom avea guvern. Cei care l-au votat pe domnul Orban îl vor vota și pe domnul Cîțu. Noi nu contăm la calcul. Dacă nu se votează și pică la vot, am putea avea alegeri anticipate pe la sfârșitul lunii iunie.

„Nu îl voi vota pe Florin Cîțu pentru poziţia de premier pentru că nu am votat nici în noiembrie şi motivele nu s-au schimbat. PNL nu are legitimitate, nu are echipă, program, susţinere parlamentară. România avea nevoie şi are de un Guvern de profesionişti care să se ocupe de problemele ţării, nu de problemele PNL”, a spus Victor Ponta

E treaba PSD ce face, dacă se duce în sală, se face cvorum și vom avea guvern. Eu cred că domnul Cîțu vrea să guverneze. Dacă domnul Orban nu a vrut, o să vrea domnul Cîțu. Noi vom vota împotrivă, suntem în opoziție.

PNL și PSD s-au înțeles să nu fie alegeri în două tururi, să nu se ducă cu o propunere de premier. PSD și PNL s-au înțeles. Cei de la PNL nu au schimbat prin OUG sistemul de vot.”, a spus Victor Ponta, la Digi 24.