Victor Ponta a stabilit candidatul la Președenția României din partea Pro România

514

Victor Ponta a anunțat, luni seara, la TVR 1, la emisiunea lui Ionuț Cristache, ”România 9”, că Pro România va avea o ”candidată” la alegerile prezidențiale. Ponta a infirmat că Gabriela Firea ar ajunge în partidul său, pentru că ar pierde primăria Bucureștiului. Cea care va candida la președinția României va fi Corina Crețu.

”Eu sper ca anul acesta să punem la PRO România  oameni care chiar sunt valoroși. Voi fi pe primul loc, pentru că, în continuare avem această problemă de transferare a notorietății. Încă în țară oamenii știu că sunt la PSD, și atunci voi fi pe primul loc și rămân în Parlamentul României. Corina Crețu va fi pe locul doi, practic, locul unu din cei care merg la Parlamentul European” a declarat fostul prim-ministru.

”Cei care vor merge vor ști limba română, în primul rând, apoi engleză, franceză. Nu-mi permit să trimit jumate experimentați, jumate să învețe acolo. Trebuie să fie toți bine pregătiți. Marian Neacșu va fi șef de campanie, l-am anunțat astăzi. Se va ocupa de europarlamentare. Daciana Sârbu nu va mai candida anul acesta”, a adăugat Victor Ponta.

”În politică nu excludem nicio alianţă. Poate fi şi cu Victor Ponta” este de părere Gabriel Oprea. Nu aceeași opinie are și Victor Ponta, care preferă întărirea partidului cu oameni cu mai multă experiență decât el, precum Ioan Rus, după cum a declarat. 

”Cred că Victor Ponta, în primul rând, când îmi aude numele, trebuie să se ridice în picioare fiindcă eu am fost serios, am fost de cuvânt, nu l-am trădat şi poate şi mi-am schimbat destinul datorită lui Victor Ponta.” a declarat Gabriel Oprea. 

Victor Ponta a spus, în emisiunea România9, de la TVR 1, că are dreptate Gabriel Oprea, în ceea ce privește seriozitatea. În continuare, fostul premier a susținut că Gabriel Oprea ”are o mică supărare cu mine”.  

El a afirmat că lui Gabriel Oprea i-au plăcut stelele, nu doar pentru el, ci și pentru alții și a vrut să-i ofere stele. ”Eu am făcut armata la termen redus la Lugoj. Mi-a zis: ai fost procuror, ai făcut Dreptul, la justiția militară. M-a făcut căpitan, i-am zis că nu vreau stele. Sunt căpitan de justiție făcut de domnul Oprea. Mereu mă certa pe tema asta.”

”E o prosteală că securiștii au venit în Pro România. În 2016, cine i-a pus pe listă, nu domnul Dragnea? Domnul Marian Neacșu va fi șef al campaniei pentru europarlamentare. Eu voi deschide lista, Corina Crețu va fi pe locul 2, dar eu nu voi merge, voi rămâne în Parlamentul de la București. Daciana Sârbu nu va mai candida. Vor mulți să fie pe liste. Vom trimite acolo doar oameni exprimentați.

Ion Rus e consilierul meu, eu mă înconjor cu oameni cu experiență mai mare decât mine, mai deștepți. Eu nu vreau ca Pro România să fie un PSD mai mic.

Pe Tudose nu a avut curajul să îl dea Dragnea afară. A plecat el pentru că s-a săturat. Codrin Ștefănescu e sinistru. Eu nu mi-am închipuit că PSD poate să pună un astfel de secretar general.

Îmi pare rău că nu am fost mai atent, mai experimentat (n.r. referitor la cearta cu Liviu Dragnea).

O să susținem un candidată de stânga care poate să intre în turul II. Corina Crețu este forate bună. Cu Gabriela Firea am relații bune. Nu se pune problema să intre în Pro România. Nu poate să plece din PSD pentru că își pierde mandatul.”, a precizat Ponta.