Vești proaste pentru economia României la început de an : un gigant părăsește țara dupa 19 de ani! Aproape 400 de angajați rămân pe drumuri

876

Gigantul elvețian Nestle închide fabrica de la Timișoara unde se produc napolitanele Joe foarte repede, până în mai 2019. Toți cei aproape 400 de angajați fiind disponibilizați, cu salarii compensatorii. Fabrica din Timișoara a fost achiziționată de Nestle in anul 2000 și are o producție anuală de peste 10.000 de tone de dulciuri si cafea.

Cauzele acestei decizii pot fi multiple, dar semnalul tras este grav. Avem investitori care părăsesc România.  Reamintim ca numărul companiilor care au intrat in insolvență sau au parăsit definitiv România conform datelor statistice în anul 2018 a fost de peste 120.000, in creștere cu aproximativ 10% față de 2017.

Portofoliul Nestle Romania cuprinde cereale pentru micul dejun si batoane de cereale, bauturi calde, divizia Nestle Professional, dulciuri, inghetata, produse culinare, produse pentru bebelusi si hrana pentru animale. Printre brandurile din portofoliul companiei se numara Joe, Nescafe, Maggi si Purina.N

Compania anunță că producția nu va afecta distribuirea si producerea produselor companiei, această relocare având scopul crește profitul companiei.

Brandurile produse la Timisoara nu vor disparea de pe piata, productia urmand sa fie mutata integral la fabrica din Ungaria. Sediul central al Nestle rămâne însă în  Bucureşti, iar la Timișoara va păstra biroul regional Cost Competence Centre, cu circa 30 de angajați,m precum și echipa de vânzări din întreaga țară.

”Am iniţiat un amplu proces de consultare cu angajaţii şi cu sindicatul pentru a identifica cele mai bune soluţii prin care putem să ne susţinem oamenii în această perioadă. Explorăm toate căile posibile, de la asistenţă în găsirea de noi locuri de muncă sau în dobândirea abilităţilor necesare în procesul de reangajare şi până la organizarea unor târguri de locuri de muncă în incinta fabricii. Angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor beneficia de salarii compensatorii în funcţie de vechimea lor în companie”, a declarat Jackie Avery, director resurse umane Nestlé România.