Verificări ale polițiștilor în mijloacele de transport în comun, în contextul pandemiei COVID-19

408

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova a fost desfășurată o amplă acțiune pentru verificarea modul de respectare a măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, în mijloacele de transport în comun și alte vehicule destinate transportului rutier de persoane.

Astfel, în cursul zilei de ieri și în această dimineață, peste 80 de polițiști sprijiniți de jandarmi și polițiști locali, au acționat pe raza județului Prahova, în intervale orare diferite,pentru verificarea legalității transportului public de persoane, urmărind totodată și respectarea utilizării de către pasageri a mijloacelor de protecție individuală, cu această ocazie fiind verificate 370 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 106 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 17.500 de lei, cele mai multe fiind pentru abateri de la prevederile Legii nr. 55/2020, respectiv obligația de a purta masca de protecție în mijloacele de transport în comun.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost reținute șase permise de conducere și a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Exemple:

  • Ieri, în jurul orei 16.30, polițiștii rutieri au oprit, pentru control, în municipiul Ploiești, un autoturism condus de un bărbat. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvarșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
  • În această dimineață, tot în Ploiești, a fost depistat un conducător auto care a ales să se urce la volanul autoturismului, deși consumase alcool. La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut și permisul de conducere.

Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de acțiuni, fapt pentru care recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice și să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.