Valer Dorneanu a fost reales în funcția de președinte al CCR

424

Valer Dorneanu a fost reales, marți, prin vot secret în funcția de președinte al Curții Constituționale pentru un mandat de trei ani, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Fostul șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Gheorghe Stan, și fostul judecător al Curții de Apel Constanța, Cristian Deliorga, au depus, marți, jurământul la Cotroceni ca judecători ai Curții Constituționale.

”În ziua de marţi, 18 iunie 2019, ora 13:00, la Palatul Cotroceni, în faţaPreşedintelui României, a preşedintelui Camerei Deputaților, a vicepreședintelui Senatului și a judecătorilor Curţii Constituţionale a României, a avut loc ceremonia
de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de judecător al Curții Constituționale de către domnul Cristian DELIORGA şi domnul Gheorghe STAN.

Prin Hotărârea Senatului nr.20 din 7 mai 2019, respectiv Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.17 din 7 mai 2019, publicate în Monitorul Oficial nr.353 din 7 mai 2019, domnul Cristian Deliorga şi domnul Gheorghe Stan au fost numiţi judecători la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani.

Momentul depunerii jurământului marchează, potrivit art.63 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, intrarea în exerciţiul funcţiei de judecător al Curţii Constituţionale şi a fost urmat de reunirea
Plenului, în noua componenţă, pentru alegerea noului preşedinte al Curţii. Procedura de alegere a noului preşedinte al Curţii Constituţionale s-a desfăşurat în temeiul dispoziţiilor art.7 alin.(1), (2) şi (3) din Legea nr.47/1992
privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.

În urma votului secret, cu majoritatea voturilor judecătorilor, domnul prof.univ.dr. Valer Dorneanu fost reales în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale, pentru un mandat de trei ani.”, se arată într-un comunicat al CCR.