Dumitrache Mariana Aurelia, procurorul șef al DNA Ploiești, vrea să iasă la pensie. Val de cereri de pensionare ale magistrațiilor care nu vor să își piardă pensiile speciale

1127

Dumitrache Mariana Aurelia, delegată în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Ploieşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, împreună cu fosta președintă a ÎCCJ Cristina Tarcea, alături de alți 27 de magistrați, vor să se pensioneze după adoptarea legii de eliminare a pensiilor speciale.

Secţia pentru judecători a CSM are pe agenda ședinței din 6 februarie cererile de pensionare a 16 judecători, printre care se află şi Cristina Tarcea, fost preşedinte al ICCJ și Dumitrache Mariana Aurelia, delegată în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Ploieşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, venită de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Parlamentul a adoptat recent o lege prin care au fost eliminate pensiile speciale, inclusiv cele ale magistraţilor. ÎCCJ şi Avocatul Poporului au sesizat Curtea Constituţională cu privire măsura adoptată în Parlament.