Val de controale ANAF și ITM, în luna august 2019 pentru combaterea evaziunii fiscale și a muncii ilegale

706

Se anunță un val de controale ANAF și ITM la firme, în luna august 2019. Anunțul a venit din partea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Echipe comune de la ANAF și Inspecția Muncii vor începe în luna august 2019 o campanie de controale la firmele din toată țara, pentru combaterea evaziunii fiscale și a muncii ilegale.

„Mai toate structurile care au atribuţii de control, nu doar cea legată de Fisc, ci şi ITM, vor declanşa o campanie foarte directă pe direcţia evaziunii şi muncii la negru. Asta doar așa, eventual, aviz celor care nu sunt în sală dar care fac astfel de lucruri!”, a spus Teodorovici, în fața antreprenorilor români adunați vineri la un eveniment al Consiliului Național al IMM-urilor.

Joi, ministrul de Finanțe preciza motivele acestor acțiuni, conform profit.ro. Acesta este că ”avem, slavă Domnului, zone de evaziune”. Cât despre obligația firmelor de a se dota cu aparate de marcat cu jurnal electronic, oficialul a menționat că amânările date până acum sunt suficiente.

„Vom începe acum în august un program mai amplu de verificări, în care vor fi implicaţi şi colegii de la Ministerul Muncii. Vor fi verificări pentru partea de evaziune fiscală, pentru partea de muncă la negru. Vor fi ANAF, ITM şi alte structuri. Avem, slavă Domnului, zone de evaziune”, a declarat Eugen Teodorovici.

De altfel, ANAF și ITM desfășoară constant acțiuni, de regulă separat, fiecare pe domeniul propriu de activitate.