USR și PLUS au bătut palma formând Alianța 2020 USR PLUS

635

Sâmbătă, USR si PLUS au bătut palma pentru o alianță care sa îi reprezinte politic la cel puțin doua scrutinuri, cel pentru Parlamentul European din luna mai și cel legislativ, de anul viitor, de unde și denumirea de „2020”. Despre un candidat comun la prezidențiale nu s-a făcut vreun anunț oficial încă, dar discutiile merg spre un sprijin unic pentru Dacian Ciolos.

Lista comună pentru alegerile europarlamentare este formată din: 1. Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragoş Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragoş Tudorache (PLUS). 6. Nicolae Ştefănuţă (USR), 7. Vlad Botoş (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituţă (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniuţ (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Ţoiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS).

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, că USR a solicitat ca el să deschidă lista comună a celor două partide la alegerile europarlamentare, adăugând că este dispus să iasă de pe listă, în cazul în care este nevoie. Referitor la o candidată la prezidenţiale, fostul premier tehnocrat a spus că „orice este posibil”.