USR Prahova îl atacă pe președintele CJ Prahova, Bogdan Toader: „a început campania electorală? 1 milion de lei pentru anumite ONG-uri”

635

USR Prahova îl atacă pe președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, după ce, Consiliului Județean a organizat concursul de proiecte, prin intermediul căruia ONG-urile pot accesa fonduri nerambursabile, valoarea stabilită în 2019 fiind de 1 milion de lei, aceștia susținând că oportunitatea momentului unui astfel de program devine cel puțin îndoielnică.  

Redăm declarația integrală a reprezentațiilor USR Prahova :

„Ce face președintele Consiliului Județean Prahova:

– 1 milion de lei cheltuiți din bugetul Consiliului Județean pentru proiecte ale anumitor ONG-uri (printre ele și Protoieria Ploiești cu 2 proiecte câștigătoare).

Realități ale Județului:

– Municipiului Ploiești i se termină banii bugetați până în decembrie, în august;

– Salubritatea Municipiului și a altor localități limitrofe se realizează la cote de avarie de peste 2 luni;

– Infrastructura rutieră a centurii ocolitoare a Ploieștiului este sufocată de două sensuri giratorii: ieșirea Buzău și ieșirea Brașov – primul tocmai ce a primit ieri o “îmbunătățire” în timp ce cel din urmă a fost inaugurat cu mare fast de Bogdan Toader) care provoacă haos la ore de vârf.

Să continuăm?

Fondurile pentru ONG-uri sunt benefice pentru dezvoltarea sectorului neguvernamental și încurajarea spiritului de inițiativă. Cu toate acestea, foarte multe ONG-uri luptă întocmai pentru a repara problemele create de lipsa de implicare a autorităților.

Paradoxal, nu? Mai mult, în contextul actual, cu probleme de genul celor indicate mai sus, oportunitatea momentului unui astfel de program devine cel puțin îndoielnică.

Noi credem că este evidentă tendința lui Bogdan Toader și a PSD de a încerca sa manipuleze prin orice mijloace, mai ales că suntem la mai puțin de un an înaintea alegerilor locale. Iar prioritățile județului sunt lăsate de izbeliște de actuala conducere, care se ocupă de exerciții de imagine.

Vă lăsăm, însă, pe dumneavoastră să decideți dacă milionul de lei donat unor proiecte ce nu sunt nici măcar publice pe site-ul Consiliului Județean constituie o oportunitate în momentul de față, sau domnul Bogdan Toader a intrat deja în campanie pe banii Consiliului Județean Prahova și, deci, ai contribuabililor.” au declarat reprezentanții USR Prahova pe pagina lor de facebook.

Mai jos, lista cu cei care vor beneficia de fonduri nerambursabile din partea Consiliului Județean Prahova:

Domeniul Cultură și Învățământ: 1. Asociația Alianța Franceză Ploiești- „Dezvoltăm competențe, ne implicăm în comunitate” 
2. Asociația centrul european pentru politici educaționale și formare interdisciplinară – Interedu – Ploiești, Prahova- “Teatru la noi în sat” 3. Asociația Viitorul Tinerilor- „Spune nu fenomenului de bullying” 4. Asociația “Împreună pentru Aluniș”- Când iubirea de țară poartă cu mândrie IE românească. 
5. Protoeria Ploiești- „Tabără culturală pentru copiii defavorizați din Județul Prahova” 6. Asociația ARCHE- București Talk Garden 7. Asociația Folclorică Doina Prahovei- „Reîntoarcerea la tradiții – Prahova mândră grădină!”

Domeniul Sănătate: 1. Asociația Diabeticilor din Prahova – Ploiești–„Prahova Spune DA pentru sănătatea TA!” 
2. Asociația pacienților oncologici – România (APOR) „Timpul nu așteaptă! Tu, ce aștepți?” 3. Protoieria Ploiești Nord- „Donează sânge, Salvează o viață!” 4. Asociația Uniunea Democrată a Romilor din România – Florești, Prahova – Vrem respect!

Domeniul Tineret: 1. Fundația Cantacuzino Florești-„Dezvoltarea voluntariatului la Fundația Cantacuzino Florești”
2. Asociația Viitorul Tinerilor -Voluntariat pentru dezvoltare

Domeniul Social: 1. Fundația Bucuria Ajutorului- Filiala Urlați- „O școală cât o vară și un an școlar cât o vacanță”
2. Organizația Umanitară Concordia-„Integrare socială pentru copiii aflați în situații de dificultate”

Domeniul Sport de performanță: 1. Puiu Simona- „Grație și performanță prin gimnastică ritmică”
2. CS Aurora Băicoi- „Drumul spre performanță”
3. Club Sportiv PETROLUL PLOIEȘTI- “Susținerea și dezvoltarea scrimei în Prahova”
4. Asociația Județeană de Handbal Prahova- Campionatul Județean minihandbal și juniori IV fete și băieți 5. Clubul sportiv Școala de fotbal Emil Costea- Dezvoltarea durabilă în mediul rural a activității sportive în cadrul clubului sportiv școala de fotbal Emil Costea- Fotbal pentru toți copiii
6. Asociația Club Sportiv Muntenia Blejoi- „O echipă, o familie!”

Domeniul Sportul pentru toți: 1. Acociația Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești- „Campionatul național de fotbal UNSR 2019”
2. Asociația Club sportiv ISORTS Ploiești- „Hai să te îndrăgostești de sport”
3. Asociația “Întoarce-te la Sport”- Comunitate, hai la mișcare!