USR: Când guvernul nu mai are bani de cheltuit stoarce economia de mai mulți bani, vrea să pună mâna pe aur, cheltuie profitul companiilor și vrea să puna mâna pe banii de la pilonul II de pensii

794

Uniunea Salvați România a facut niște declarații grave cu privire la Guvern și modalitățile de a face rost de bani :

„Când guvernul nu mai are bani de cheltuit:
1. Stoarce economia de mai mulți bani
Liviu Dragnea a spus că modificările la OUG 114 vor fi discutate abia în a doua jumătate a lunii martie, deși întreg mediul de afaceri, BNR și opoziția au arătat în numeroase rânduri cât de nocivă este această ordonanță pentru economie.

Dacă modificările (despre care nu știm cum ar arăta) s-ar face abia începând cu 1 aprilie, asta înseamnă că noile taxe introduse prin OUG 114 ar fi deja datorate pe primul trimestru. Cetățenii și firmele continuă să plătească pentru risipa făcută de guvern iar parlamentarii USR au depus ieri o moțiune simplă împotriva lui Eugen Teodorovici.

2. Vrea să pună mâna pe aur
După ce, săptămâna trecută, Liviu Dragnea și Cătălin Șerban au depus un proiect de lege pentru returnarea a 95% din rezerva de aur de la Banca Angliei, Eugen Teodorovici a cerut înființarea unei comisii parlamentare care să “analizeze” această posibilitate.

Amintim că în ultimii doi ani, BNR a cheltuit 1,1 miliarde de euro din rezerva valutară în încercarea de își îndeplini misiunea, respective de menținere a prețurilor și a cursului de schimb, misiune extrem de grea în condițiile politicilor bugetare și fiscale iresponsabile ale guvernului.

3. Cheltuie și banii companiilor profitabile
Prin crearea Fondului Suveran de Investiții, în care sunt incluse 30 de companii de stat profitabile, sunt puși sub control politic banii obținuți din dividende, pentru a putea fi cheltuiți discreționar, după modelul deja testat la Programul Național de Dezvoltare Locală.

4. Vrea să pună mâna pe banii de la Pilonul II
Guvernul susține că administratorii pensiilor private de la Pilonul II trebuie să investească mai mult în economia țării, în condițiile în care peste 60% din bani sunt deja investiți în titluri de stat, așa cum obligă legea. Banii au fost deja cheltuiți, dar statul vrea mai mult! „