USR: Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a primit o indemnizație lunară de 30.000 lei și la final de mandat o scutire de 270.000 lei a datoriilor

404

Victor Ciorbea si sotia sa, Lacrima, s-au prezentat la ANAF zilele acestea, unde au platit 100.000 de lei pe impozite restante din 2008 si le-a fost sters restul de datorie, de aproape 270.000 de lei.

Fostul sef al Avocatului Poporului era inglodat in datorii la data la care a preluat sefia institutiei care este, dupa Constitutie, singura care poate ataca ordonantele de urgenta ale Guvernului.

Din declaratia de avere a lui Ciorbea la finalul mandatului, acesta a declarat ca in 2018, alaturi de sotia sa, a avut venituri de 600.000 lei/an.

Victor Ciorbea adunase la ANAF datorii considerabile, iar o ordonanta de urgenta pe care Guvernul Dancila a dat-o in august l-a inscris in lista celor care beneficiaza de stergerea penalitatilor.

USR România, acuzații la adresa avocatului poporului, Victor Ciorbea privind răsplata făcută către el la finalul mandatului : „guvernul i-a șters datorii la Fisc de aproape 270.000 de lei. Practic, 70% din impozitele și contribuțiile neplătite în ultimii 10 ani. „

„L-au instalat în funcția de Avocatul Poporului deși nu avea nici pe departe „înalta competență profesională” cerută de lege.

I-au dat indemnizație lunară de peste 30.000 de lei și au vrut să-i dea și pensie specială, doar că i-a oprit Curtea Constituțională.

În schimb, pe durata celor cinci ani de mandat, Victor Ciorbea a închis ochii la toate matrapazlâcurile PSD-ALDE și numai Avocatul Poporului nu a fost. Nu a văzut modificările neconstituționale la legile Justiției și la Codurile penale, nu a văzut ordonanțele de urgență privind Secția specială și Codul administrativ, nu a văzut violențele din Piața Victoriei din 10 august 2018, etc.

La finalul mandatului, PSD l-a mai răsplătit o dată pentru prestația sa: Guvernul i-a șters datorii la Fisc de aproape 270.000 de lei. Practic, 70% din impozitele și contribuțiile neplătite în ultimii 10 ani.

Asta este guvernarea PSD! O guvernare incompetentă, mincinoasă și coruptă, exclusiv în beneficiul camarilei de partid!

USR PLUS va veni la guvernare și va depolitiza instituțiile, astfel ca oamenii din funcții publice să fie competenți și integri și să își facă treaba!” au transmis reprezentanții USR România