Un transport aerian cu echipamente medicale din Turcia a ajuns, joi seară, în țară.

Ludovic Orban a anunţat, joi seara, că România urmează să primească în perioada următoare peste două milioane de măşti de protecţie şi 100.000 de combinezoane. În acelaşi timp, premierul spune că guvernul a întâmpinat probleme cu livrarea echipamentelor de protecție, chiar dacă contractele au fost semnate din timp. Premierul susține că 80% din termenele menționate în contracte nu au fost respecte. Au fost probleme cu echipamentele cumpărate din China, Turcia sau Germania.

El a susţinut că în aproximativ 14 zile măştile produse în România vor fi disponibile şi pentru populaţie.

 Cele 100.000 de măști de protecție care au ajuns, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Măștile de protecție fac parte din cele două clase de filtrare FFP2 și FFP3, fiind achiziționate câte 50.000 de bucăți din fiecare categorie.

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate echipajelor operative care acționează în teren și personalului medical din țară.

Transportul aerian de echipamente medicale din Turcia s-a efectuat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale.

Foto: USISU