Un tânăr de 28 de ani din județul Sălaj este cercetat pentru două infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce, întors din Marea Britanie, a fugit din izolarea la domiciliu, apoi de două ori din carantina instituționalizată. El a fost reținut pentru 24 de ore, iar judecătorii vor decide dacă va fi și arestat preventiv.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Zalău, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, continuă cercetările într-un dosar penal privind două infracțiuni de zadarnicire a combaterii bolilor, fapte comise în perioada martie-aprilie, a arătat instituția într-un comunicat de presă.

Bănuit de comiterea faptelor este un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj. Cel în cauză a fost reținut și urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în vederea luării unei masuri preventive.

Tânărul s-a întors din Marea Britanie la data de 18 martie și a fost izolat la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

„Cel în cauză nu a respectat măsura, fiind depistat de polițiști în centrul municipiului Zalău, la data de 27 martie a.c., motiv pentru care a fost plasat în carantină pentru o perioadă de 14 zile (27 martie-10 aprilie a.c.). O zi mai târziu (28 martie a.c.), tânărul a părăsit centrul de carantină, fiind identificat de polițiști la o locuință din municipiul Zalău și plasat din nou în carantină pentru 14 zile ( 28 martie a.c.-11 aprilie a.c.)”, precizează polițiștii.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

„La data de 10 aprilie a.c., acesta a părăsit din nou centrul de carantină, fiind prins de un echipaj de jandarmi într-o benzinărie din Zalău”,