Un tânăr în vârstă de 20 de ani din judeţul Galaţi a fost prins de jandarmi, la doar o zi după ce intrase în izolare la domiliciu deoarece venise din Olanda. E a mers la un magazin, fiind însoţit de doi prieteni. Tânărul şi-a motivat gestul, spunând că “este obişnuit să umble mult şi s-a plictisit în casă”.

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Galați, a fost introdus de către jandarmi în carantină după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Cei doi prieteni care îl însoțeau au fost izolați la domiciliu.

În momentul în care s-a întors din Olanda, prin vama Nădlac II, și i s-a permis intrarea în țară, un tânăr în vârstă de 20 ani, din județul Galați, s-a angajat că va respecta măsura autoizolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile.

A doua zi însă, în jurul orei 23:00, tânărul s-a întâlnit cu doi prieteni din comună și s-au deplasat în municipiul Tecuci. La ora 23:30 cei trei tineri au fost observați de către jandarmi la un magazin din oraș, iar în momentul în care li s-au cerut documentele aceștia au prezentat declarația pe proprie răspundere și cartea de identitate.

După verificarea bazei de date cu persoane aflate în izolare, jandarmii au observat că asupra unuia dintre ei este dispusă măsura izolării la domiciliu.

Întrebat de ce nu a respectat măsura impusă de autorități și pe care s-a angajat că o va respecta, tânărul a spus că „el este obișnuit să umble mult și s-a plictisit în casă.” În baza Ordonanței Militare nr.4/2020, modificată de art.3 din Ordonanța Militară nr.5/2020, tânărul a fost introdus în carantină pentru o perioadă de 14 zile, iar toate cheltuielile legate de cazare și masă vor fi suportate de către acesta.

Totodată, jandarmii l-au sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei.

Asupra celor doi prieteni s-a dispus măsura izolării la domiciliu și au fost sancționați cu amendă în cuantum total de 800 lei.