Un start-up românesc are șansa să câștige 50.000 de euro la cea mai mare competiție din Europa Centrală și de Est dedicată soluțiilor energetice

394

Ieri a avut loc, la București, finala națională a competiției PowerUp!, organizate de EIT InnoEnergy. Cele mai bune zece start-up-uri din România, din 23 intrate în competiție, și-au prezentat soluțiile inovatoare în domeniul energetic. Soluția multi-funcțională pentru orașele inteligente – Green Spots – un încărcător solar și o platformă urbană, a fost desemnată câștigătoarea etapei naționale și va merge la finala europeană de la Cracovia.

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu i-a îndemnat pe antreprenorii prezenți la evenimentul de ieri să acceseze și programele Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat: ”Ca să puteți să vă dezvoltați afacerile, trebuie sa accesați cât mai multe programe de finanțare pentru IMM-uri. Programul de Internaționalizare și Programul de Promovare a Exportului, gestionate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, vă ajută, prin participarea la târguri și misiuni economice internaționale, să vă extindeți cunoștințele și să intrați pe piețe pe care produsele și serviciile oferite de companiile voastre pot avea succes. Pentru a fi cu adevărat competitivi, exportul românesc trebuie să se orienteze și către inovare și valoare adăugată. Vă felicit pentru rezultatele obținute și vă doresc succes, în continuare!”

Competiția, organizată de InnoEnergy, oferă startup-urilor inovatoare oportunitatea să-și asigure sprijinul financiar și să-și dezvolte afacerea la scară globală, prin accesarea programelor de accelerare și de obținere de investiții.

Aproape 300 de start-up-uri din 24 de țări din regiunea Europei Centrale și de Est au participat la actuala ediție. Dintre acestea, 14  echipe vor intra în competiția pentru premiul de 50.000 de euro care va fi oferit câștigătorului marii finale, desfășurate la Cracovia, pe 21 mai, la cea mai mare conferință economică din regiunea Europei centrale şi de est, Impact’19. Atât finalele naționale, cât și marea finală sunt precedate de sesiuni de tip bootcamp –  ateliere de lucru conduse intensiv de mentori de afaceri internaționali. Aceștia vor ajuta la pregătirea start-up-urilor pentru a-și prezenta ideile unui grup de investitori și experți din industrie.

Compania europeană InnoEnergy a fost înființată în 2010 pentru accelerarea dezvoltării industriei mediului prin inovație şi tehnologie și este susținută de Institutul European de Inovație și Tehnologie (EIT).