Un șofer de basculantă a blocat traficul pe Valea Prahovei pentru a arunca deșeuri în râul Azuga

510

Imaginile zilei vin de la Azuga. Un şofer de basculantă, filmat în timp ce arunca deşeuri în râu. Bărbatul blocase toată circulaţia. Şoferul unei basculante a reuşit să blocheze traficul pe Valea Prahovei, pe ambele sensuri de mers, după ce a început să descarce deşeurile în râul Azuga.

Imaginile zilei vin de la Azuga. Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat la Digi24, că nu există nicio sesizare în acest caz, însă a fost demarată o anchetă pentru a identifica basculanta şi şantierul de unde provin deşeurile.

„Nu am primit nicio sesizare, dar am demarat deja o anchetă pentru a identifica maşina care a transportat şi deversat deşeurile. Amenzile ajung până la 20.000 de lei, dar importantă e măsura complementară de confiscare a acelei basculante. Încercam să găsim basculanta, să găsim şantierele, pentru a vedea de unde se transportă deşeurile din acea zonă şi să-i sancţionăm pe cei care au făcut acest lucru”, a spus şeful Gărzii de Mediu, potrivit Digi 24.

„Primăriile ar trebui să se implice mai mult, e un business profitabil să transformi aceste deşeuri în materie primă şi includerea lor în lucrările de infrastructură, aşa cum se întâmplă în restul Europei. Nu inventăm noi roata. Din păcate, nu am văzut decât foarte firav şi zona privată implicându-se în refacerea infrastructurii cu aport din această zonă, a deşeurilor provenite din demolări, nu am văzut nici primăriile.  Iar în mod normal, primăriile ar trebui să găsească soluţii, mai ales în zona rurală şi în oraşele mici”, a precizat Octavian Berceanu, la Digi24.

Sursă: digi24.ro, româniatv.net