Un șofer a fost rămas fără permis de conducere după ce a fost prins cu o alcoolemie de 0,07, el mâncând doar o banană și două mere

522

Un bărbat din Slatina, rămas fără permis de conducere după ce poliţiştii de la Rutieră i-au găsit o alcoolemie de 0,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat, a demonstrat prin analize din sânge că nu a băut. El susține că a mâncat două mere și o banană cu câteva ore înainte de testare.

Bărbatul a fost oprit în trafic în 24 ianuarie, la ora 7.00 dimineața, de un echipaj al Poliţiei Rutiere Slatina, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi l-au amendat cu peste 1.300 de lei.

Şoferul, care doreşte să rămână anonim, a povestit că este la cură de slăbire și cu 12 ore înainte de a fi oprit de poliţişti mâncase două mere şi o banană. Bărbatul susţine că agenţii nu l-au crezut, aşa că el a solicitat probe de sânge. Rezultatele analizelor i-au dat dreptate.

Bărbatul mai povesteşte că, deşi analizele de sânge demonstrează că nu consumase alcool, permisul tot nu i-a fost restituit. Acesta susține că se va adresa instanţei.

„Mi-au spus că nu pot să-mi dea permisul că s-a schimbat legea şi că trebuie să contest în instanţă. Eu cred că legea e făcută greşit. Nu mi se pare normal ca eu să plătesc o analiză de 120 lei ca să-mi dovedesc nevinovăţia, iar dacă analiza la sânge iese 0,00, mie cine îmi dă banii ăştia? Mi-a răspuns că nimeni pentru că eu am solicitat. Nu mi se pare normal. Banii ăştia sunt pierduţi. (…) Voi contesta în instanţă şi amenda, voi contesta şi suspendarea permisului. Chiar azi ( marți-n.r.) depun la Judecătorie”, a mai adăugat şoferul.

Potrivit Poliţiei Olt, bărbatul îşi poate recupera permisul doar în instanţă, iar odată depusă contestaţia va putea conduce maşina până la finalizarea procesului.

„La momentul testării, şoferul a avut o alcoolemie de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Are posibilitatea să solicite recoltarea de probe biologice. Le-a solicitat, iar analizele au arătat zero. La momentul acesta, din punct de vedere legal, poliţiştii nu-i pot restitui permisul. Şi atunci, trebuie să meargă la instanţă şi să solicite anularea procesului verbal şi a sancţiunii complementare. În momentul în care depune contestaţia, primeşte un certificat de grefă. Cu acest certificat merge la Serviciul Rutier şi permisul îi este restituit pe loc. Până la finalizarea procesului, va putea circula”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt IPJ Olt, pentru Mediafax.