Un singur birou unde ploieștenii iși vor rezolva toate solicitările : Ghișeul unic. Normalitatea se apropie și la Ploiești în acest sens

1364

O idee mai veche de îmbunătățire a calitații relației dintre cetațean și funcționar al statului se pare că prinde contur odată cu mutarea Primăriei în clădirea nouă ( inițial gândită și donată de către OMV Petrom ca și viitorul spital de pediatrie al Ploieștiului), respectiv „Ghișeul unic”. Acesta se vrea un loc unde orice cetațean, indiferent de direcția, serviciul, instituția unde are o problemă de rezolvat să le regăsească pe toate într-un singur loc, fara a mai fi nevoit să se plimbe prin tot orașul pentru asta.

Ghişeu unic va funcționa la parterul clădirii, acolo unde în prezent sunt mai multe birouri pentru lucrul cu publicul ale Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare și o casierie a Serviciului Public Finanţe Locale.

Declarația primarului Adrian Dobre : Deja funcţionează o casierie a SPFL-ului, este primul pas pe care l-am făcut pentru constituirea ghişeului unic în spaţiul de la parter, urmând ca numărul de birouri care vor funcţiona la parter – birouri care vor reprezenta diversele direcţii, servicii, instituţii din subordinea Primăriei şi care emit avize, autorizaţii sau alte documente pentru cetăţeni – să crească. Vom avea funcţional acest ghişeu unic care este foarte mult dorit. În felul acesta, eliminăm plimbările cetăţenilor în diverse locaţii pentru a-şi putea rezolva problemele în legătură cu Primăria, fie că vorbim de autorizaţii de construire, certificate de urbanism sau alte documente”.