Un producător din Ploiești de telefoane mobile se listează la Bursă și pune la bătaie până la un sfert din companie

1082

iHunt Technology Import Export Ploiești, producător sub brand propriu de telefoane mobile, cu operațiuni și de import, se va lista la cota Aero a Bursei de Valori București în cel mult trei luni, bani atrași în urma operațiunii urmând să susțină dezvoltarea gamei de produse electronice sub brandul iHunt.

“Am decis începerea procedurii de listare la Bursa de Valori București pe piața Aero pentru a atrage în acționariat noi parteneri strategici. Cu banii atrași din listare se dorește dezvoltarea gamei de produse electronice sub brandul iHunt. Vizăm oferirea spre vânzare a unui număr de acțiuni reprezentând între 10% și 25% din companie”, spune pentru Profit.ro Cezar Cătălin Stroe, acționar cu o cotă de 99,5% din capitalul social al companiei. Restul acțiunilor revin lui Liviu Corneliu Stroe, potrivit datelor www.termene.ro. “Estimez că listarea se va putea concretiza în aproximativ 1-3 luni”, a precizat Stroe.

iHunt technology Import Export Ploiești a fost înființată în anul 2015 și are ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet. Compania administrează magazinul online www.ihunt.ro.

Potrivit celor mai recente date, afacerile companiei au atins 24,1 milioane de lei în 2017, de la 13,1 milioane lei în 2016. De asemenea, profitul net a crescut în 2017 cu 6,5%, la 2,14 milioane de lei.

Pentru acest an și 2020, Stroe vrea să pătrundă cu iHunt pe piețe din Europa, demers susținut de o investiție realizată în 2018.

“Consider că datele financiare pentru 2019 și 2020 vor fi în creștere”, a estimat omul de afaceri.