La sosirea pompierilor militari la locul intervenției, incendiul se manifesta violent și generalizat la locuința, cuprinzând și anexă gospodărească din gospodărie și o altă anexă din gospodăria învecinată, manifestându-se pe o suprafață de aproximativ 500 mp.

La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate, cinci autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă.

32 de pompieri militari au acționat pentru localizarea si lichidarea incendiului și pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment. Patru persoane au suferit atacuri de panică, au fost asistate medical, însă au refuzat transportul la spital.

Operațiunea de stingerea fost îngreunată de temperatura ridicată, fumul dens și gazele toxice degajate și a  fost finalizată în jurul orei 07:50, după aproximativ 6 ore de luptă cu flăcările.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice.

Urmare a incendiului, au ars bunurile din locuință și anexă, electronice, electrocasnice, centrale termice pe gaze și lemne, panouri solare, un autoturism, o camionetă, utilaje agricole, cherestea, acte, carduri bancare, permis de conducere.

Foto cu caracter ilustrativ