Un funcționar public cu statut special din cadrul Penitenciarului Ploiești, găsit incompatibil de către ANI

418

MIHAI DORIN-COSMIN, funcționar public cu statut special în cadrul Penitenciarului Ploiești,Județul Prahova, a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate .

În perioada 01 noiembrie 2017 – 01 noiembrie 2018 acesta a exercitat simultan cu funcția publică cu statut special de asistent medical în cadrul Penitenciarului Ploiești, județul Prahova și funcția de asistent medical în cadrul unei societăți comerciale, atribuţiile exercitate ca funcționar public cu statut special fiind în legătură directă cu atribuțiile exercitate în cadrul societății comerciale.

Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „[…] funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. […] funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”;