Un director din Primăria Mizil, declarat incompatibil de ANI

428

DINU DANIELA, director executiv al Direcției Economice în cadrul Primăriei orașului Mizil, Jud. Prahova, este acuzată de inspectorii ANI de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Integritate, Daniela Dinu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 02 noiembrie 2016 – 13 iunie 2019, când a exercitat simultan atât funcția publică de contabil în cadrul unei societăți comerciale aflate în subordinea consiliului local, în cadrul căreia orașul Mizil, prin CL Mizil, are calitatea de asociat majoritar, cât si funcția publică de Director executiv.

Redăm integral comunicatul ANI: „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 02 noiembrie 2016 – 13 iunie 2019, întrucât a deținut și exercitat simultan atât funcția publică de Director executiv cât și funcția de contabil în cadrul unei societăți comerciale, activitățile desfășurate în sectorul privat fiind în legătură indirectă cu atribuțiile exercitate de către aceasta în calitate de funcționar public, încălcând astfel prevederile art. 96, alin. (1) din Legea 161/2003. De asemenea, s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada 04 aprilie 2013 – 14 iunie 2019 întrucât a deținut și exercitat simultan atât funcția publică de Director executiv cât și funcția de contabil în cadrul unei societăți comerciale, aflate în subordinea C.L. și în cadrul căreia orașul Mizil, prin C.L. Mizil, are calitatea de asociat majoritar, încălcând astfel prevederile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea 161/2003.”