Un consilier local din Prahova a fost declarat incompatibil de ANI

739

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat averea nejustificată, conflictul de interese de natură administrativă, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 13 aleşi locali. Printre aceștia se numără și un consilier local din județul Prahova.

MAREŞ FLORIN este consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Podenii Noi,  jud. Prahova. A fost declarat incompatibil de către ANI, după ce în perioada exercitării mandatului de consilier local (2020 – prezent), societatea comercială în cadrul căreia soţia persoanei evaluate deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator a încheiat un contract de prestări servicii şi un act adiţional cu Şcoala Gimnazială Comuna Podenii Noi, entitate aflată în subordinea UAT Podenii Noi.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, prevederile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003, care vizează „Încetarea raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici” și respectiv „Raportul de serviciu încetează de drept”.

În anul 2020, Florin Mareș a fost ales pe lista Partidului Național Liberal. În cadrul CL Podenii Noi face parte din Comisia pentru agricultură, amenajarea teritoriului, urbanism și protecția mediului.