Un bărbat în vârstă de 79 de ani, din localitatea Văratic, diagnosticat cu infecție COVID 19, s-a ales cu dosar penal pentru că a plecat de la spital cu taxiul. Bărbatului i se întocmiseră actele pentru externare şi urma să fie transportat acasă cu ambulanța specială, dar bătrânul nu a mai avut răbdare şi a plecat din spital fără acordul medicilor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în 29 martie, unui bărbat din localitatea Văratic, oraş Salcea, în vârstă de 79 de ani, diagnosticat cu infecţie Covid-19, i-au fost întocmite documentele de externare din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava – Secţia de Boli Infecţioase, având în vedere evoluţia favorabilă a bolii.

Cadrele medicale i-au prescris tratamentul medicamentos şi i-au pus în vedere să aştepte, pentru a fi transportat la domiciliu cu o ambulanţă specială şi însoţit de echipajul medical.

„Potrivit actului de sesizare, acesta nu s-a conformat situaţiei impuse de către medicul curant şi, fără acordul personalului medical, a părăsit incinta Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, şi a plecat către localitatea de domiciliu cu un autoturism taxi”, se arată în comunicat.