Un angajat al DGASPC Prahova a fost reținut de poliție după ce a bătut un pacient internat la Neuropsihiatrie, care ulterior a decedat

353

Angajatul care l-a lovit pe bărbatul internat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, care ulterior a decedat, a fost reţinut luni, după ce a fost audiat de Prchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au declarat luni că angajatul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti a fost audiat, luni după-amiază, la sediul Parchetului şi a fost reţinut pentru lovituri cauzatoare de moarte şi două fapte de purtare abuzivă. Acesta va fi prezentat marţi tribunalului cu propunerea de arestare preventivă.

„În data de 6 august 2021, Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești a informat conducerea D.G.A.S.P.C. Prahova cu privire la decesul din data de 5 august a unui beneficiar, în vârstă de 61 de ani și la faptul că reprezentanții Poliției au ridicat de la sediul centrului documente, camerele de luat vederi și au luat declarații de la angajați și beneficiari cu privire la acest eveniment.

Având în vedere acestă informare, conducerea D.G.A.S.P.C. Prahova s-a autosesizat și s-a deplasat în data de 07.08.2021 la sediul centrului rezidențial, unde a purtat discuții cu câțiva beneficiari și angajați din centru, despre împrejurările în care s-a produs decesul.

Pe baza informațiilor obținute, conducerea D.G.A.S.P.C. Prahova a dispus constituirea unei comisii de cercetare disciplinară prealabilă care va analiza situația din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești și va propune măsurile ce se impun.

De asemenea, D.G.A.S.P.C. Prahova va constitui echipe multidisciplinare ce vor avea ca misiune deplasarea în toate centrele rezidențiale din subordine, în vederea evaluării și analizării detaliate a activității acestora, în scopul prevenirii apariției unor situații de abuz sau a altor situații care ar putea afecta îngrijirea și siguranța beneficiarilor.” transmit reprezentanții D.G.A.S.P.C. Prahova

Surse din cadrul DGASPC Prahova au declarat pentru sursa citată că bărbatul decedat se afla în centrul de la Călineşti de şapte ani şi suferea de afecţiuni grave, fiind încadrat în grad de handicap.
Decesul bărbatului în vârstă de 61 de ani a fost anunţat la Secţia de poliţie rurală Floreşti în 5 august, în jurul orei 11, de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti. Decesul survenise în aceeaşi zi, în jurul orei 6:50.

În cauz există suspiciuni cu privire la un angajat care i-ar fi provocat pacientului ”vătămari cauzatoare de moarte”.