Ultimele vești despre construcția „Podului de Lemn” din Ploiești

1043

A mai trecut o etapă în realizarea “Podului de Lemn”. Constructorul a prezentat proiectul tehnic, urmează obținerea autorizației de construire. 

Primarul Ploieștiului, Adrian Florin Dobre, s-a întâlnit cu reprezentații Asocierii SC Europan Prod S.A. (lider asociere) – S.C. Dalex Grup S.R.L. (asociat) – S.C. Daria Const S.R.L. (asociat), S.C. Vio-Top S.R.L. (asociat) -S.C. Road Construct S.R.L.(asociat) – S.C. Ria Design Consulting S.R.L. (asociat), prilej cu care a avut loc prezentarea proiectului tehnic al obiectivului de investiții “Creare pasaj de trecere între strada Depoului și strada Mimiului – Podul de Lemn”.

            La întâlnire au participat și reprezentanți ai municipalității din cadrul serviciilor de specialitate, ai operatorilor de servicii publice, deținători de rețele în zona prevăzută în proiect, precum și reprezentați ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

În acest context, pe lângă datele tehnice specifice puse în discuție, primarul municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a solicitat constructorului ca, în executarea lucrărilor, să țină cont de un alt proiect derulat în paralel, în zonă, respectiv modernizarea străzii Depoului, astfel încât, cele două proiecte să fie cât mai bine armonizate.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, s-a convenit de ambele părți ca, într-un timp scurt, să fie transmis de către constructor proiectul necesar în vederea demarării obținerii tuturor avizelor solicitate în acest sens, proiectul urmând a fi analizat de o echipă de verificare, constituită cu acest scop la nivelul Primăriei municipiului Ploiești.

            Reamintim că, prețul convenit pentru îndeplinirea contractului privind realizarea obiectivului de investiții “Creare pasaj de trecere între strada Depoului și strada Mimiului – Podul de Lemn” este de 19.899.357,93 lei fără TVA., termenul final pentru execuția lucrărilor de construire fiind de 12 luni de la data emiterii Ordinului de Începere a lucrărilor.