Turul de Elită România U17 – “Sunt cele mai importante meciuri din cariera noastră!”

806
Radu Drăgușin și Alexi Pitu, doi dintre liderii generației U17 a României, sunt încrezători înaintea startului Turului de Elită.

Echipa națională U17 a României s-a reunit luni, 11 martie, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, acolo unde pregătește partidele de la Turul de Elită, turneu ce va fi găzduit de Turcia.

Din lotul de 21 de jucători convocați, selecționerul Daniel Mogoșanu are în aceste zile la pregătire 17 fotbaliști. Lipsesc motivat Daniel Vita și Toni Suciu de la Academia Puskas, care se vor alătura lotului pe 17 martie, Luca Florică de la Amiens, care va veni pe 14 martie, la fel ca și Andrei Iana de la U Craiova 1948 Club Sportiv.

Tricolorii U17 au un program intens de pregătire înaintea plecării în Turcia, marți, 12 martie, aceștia având programate două ședințe de pregătire la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, acolo unde Daniel Mogoșanu a pus în special accentul pe consolidarea relațiilor de joc.

În pauza dintre două antrenamente intense, căpitanul Radu Drăgușin, de la Juventus Torino, și mijlocașul Alexi Pitu, provenit de la Viitorul, au vorbit despre importanța jocurilor de la Turul de Elită. “Cele trei partide sunt cele mai importante din cariera noastră de până acum. Ar fi fantastic să ne calificăm la Campionatul European. Mizez pe unitatea noastră de grup, pe faptul că suntem mulți fotbaliști foarte buni, care ne dorim să facem performanță. Adaptarea mea la Juventus a fost una foarte bună, mă dezvolt într-un mediu extraordinar, iar acest lucru se vede de la zi la zi. Îi cunosc pe câțiva dintre viitorii noștri adversari de la Turul de Elită, mai ales că una dintre adversara noastră va fi Italia, iar la Juventus sunt coechipier cu unii dintre aceștia”, a declarat căpitanul naționalei U17, Radu Drăgușin.

De asemenea, Alexi Pitu, cel mai tânăr debutant din Liga 1 din acest sezon, spune că este pregătit pentru cel mai important test de până acum din carieră. “Am încredere că vom putea ajunge la turneul final. La o asemenea categorie de vârstă nu se poate vorbi de echipe favorite, noi vom încerca să fim la fel de concentrați și de motivați înaintea fiecărui meci pentru a obține calificarea”, a spus Pitu.

Selecționata noastră este în grupă cu Austria, Italia și Turcia. Meciurile se vor disputa conform următorului program:

20 martie
ora 11:00: România – Austria (Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi, Manavgat)
ora 14:00: Italia – Turcia (Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi, Manavgat)

23 martie
ora 11:00: Italia – România (Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi,Manavgat)
ora 14:00: Austria – Turcia (Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi,Manavgat)

26 martie, ora 13:00
Turcia – România (Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi Emir Hotels 1, Manavgat)
Italia – Austria (Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi Emir Hotels 2, Manavgat)

Lotul convocat de selecționerul Daniel Mogoșanu pentru Turul de Elită:

Portari: Răzvan Sava (Juventus Torino/Italia), Alexandru Tătaru (ACS Centrul de Performanță Rapid), Raul Opric (AFC UTA Arad)

Fundași: Radu Drăgușin (Juventus Torino/Italia), Daniel Vita (Academia Puskas/Ungaria), Luca Florică (Amiens SC/Franța), Darius Grosu (FC Viitorul), Mădălin Pascu (Sportul Chiscani), Alexandru Chilili (FC Voluntari), Ștefan Stefanovici (Sporting Juniorul Vaslui)

Mijlocași: Alexandru Crivac (FC Viitorul), Ovidiu Perianu (FCSB), Botond Szondi (AFK Csikszereda Miercurea Ciuc), Constantin Grameni (FC Viitorul), Andrei Iana (U Craiova 1948 CS SA), Ahmed Bani (FC Dinamo București), Theodor Corbeanu (Wolverhampton/Anglia), Ianis Stoica (Dunărea Călărași), Alexi Pitu (FC Viitorul)

Atacanți: Louis Munteanu (FC Viitorul), Toni Suciu (Academia Puskas/Ungaria)

La turneul final găzduit de Irlanda, în perioada 3-19 mai 2019, se vor califica echipele clasate pe primul loc și cele mai bune 7 ocupante ale pozițiilor secunde.