Tudorel Toader i-a respins pe toți cei patru candidați la șefia Parchetului General. Procedura va fi reluată

499

Miercuri au avut loc audierile candidaților pentru funcția de procuror-șef al Parchetului General. Reiterăm numele intrate în cursa pentru funcția de procuror general:  actualul procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul șef DIIOCT Daniel Horodniceanu și fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi, procurorul Gabriela Scutea.

De subliniat că procedura de numire a unui candidat nu a ajuns la niciun deznodămând miercuri. Concret, Tudorel Toader nu a fost mulțumit de prestația niciunui candidat aflat astăzi la interviu, iar astfel i-a respins pe toți cei patru intrați în cursă.

Totodată, de menționat că mandatul lui Augustin Lazăr expiră pe 29 aprilie, iar în cazul în care noua procedură de numire a unui candidat nu se va termina până atunci, cel mai probabil la șefia Parchetului General se va afla un interimar. 

Ministerul Justiției a organizat, în perioada 13.03.2019 -10.04.2019, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Selecţia s-a desfășurat în condițiile prevăzute de art. 54 alin. (1) și alin. ( 11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în acest scop fiind întocmite Standardele de organizare și desfășurare a selecţiei candidaților în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de conducere prevăzute de art. 54, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și Standardele de evaluare a interviului susținut în cadrul selecției candidaților în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de conducere prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare pentru numirea în funcția de  procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În perioada 12.04.2019 – 08.05.2019, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcția de conducere de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție care va deveni vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019.

Candidații pot depune cereri de înscriere, până la data de 25 aprilie 2019 (inclusiv), ora 17,30 la Direcția resurse umane din Ministerul Justiției din București, str. Apolodor, nr. 17, sect. 5, etajul 2 camera 6.

Rezultatele selecţiei se vor afișa pe data de 8 mai 2019.