Trofeul Sinaia, Campionatul național de viteză în coastă, la start cu 82 de piloți. Vezi aici traseul și restricțiile rutiere.

833

Un total de 82 de piloți vor fi prezenți în acest weekend la startul etapei a cincea din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, Trofeul Sinaia, care marchează oficial jumătatea sezonului 2019.

A cincea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019 va avea loc pe traseu urban, în Sinaia, în perioada 20-21 iulie, în organizarea clubului Carpați Sinaia.

Cei doi lideri ai categoriilor FIA, Lucien Hora (Lola B99/50) și Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), sunt gata să își consolideze pozițiile în clasamente și deschid lista înscrierilor.

Surpriza plăcută este prezența piloților Silviu Dumitrescu (Osella PA21/E2) și Costi Stratnic (Dacia STTC), cei care etapa trecută, la Reșița, au ieșit în decor și au reușit să repare automobilele de concurs în timp record.

Pe locul secund în clasamentul Categoriei II, cea dedicată mașinilor de competiție, Emil Nestor, vrea să continue parcursul bun din acest sezon și să rămână un contracandidat puternic pentru Lucien Hora la marele titlu. În acest moment, Nestor, care pilotează o Norma, are 76 de puncte, în vreme ce Hora a adunat 83.

Lucian Răduț, Bogdan Cuzma, Alex Mirea, Gabriel Onofrei și Julian Răduță sunt și ei pregătiți să ia startul în tradiționala etapă de coastă de la Sinaia. Sorin Ghișoi, de la Kaufland E-Rally Team, va fi din nou singurul care concurează la Electrice, cu Volkswagen Golf, în timp ce un model asemănător va deschide traseul, la volan urmând să se afle atât Mihai Beldie, cât și primarul orașului, Vlad Oprea.

Multiplul campion național absolut la raliuri, Titi Aur, va concura și el la Sinaia, pe o Skoda Fabia R5, la numai o săptămână după clasarea în Top 10 la Raliul Harghitei. Acesta va participa la lupta de la A4, acolo unde lider provizoriu la clasă este Ciprian Ciobotaru, cu un Mitsubishi Lancer Evo VII.

La Istorice, sunt înscriși 7 piloți dintre care în proiectul Dacia Revival, Mihai Alexandrescu și Edwin Keleti cu Dacia 1300, în timp ce Valentin Nemțanu va concura pe o Dacia 1310.

„Suntem de 11 ani împreună la unul dintre cele mai așteptate evenimente. Trofeul Sinaia îi aduce la start pe cei mai rapizi piloți pentru acest circuit spectaculos, singura etapă care se desfășoară pe un traseu integral urban. Piloții au devenit între timp prietenii nostri, mașinile lor sunt deja cunoscute de toată lumea, iar turiștii și localnicii si-au anunțat participarea în numar mare pentru a-și încuraja favoriții.” Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia

Sâmbătă sunt programate manșele de recunoașteri și antrenamentele cronometrate, iar duminică, începând cu ora ora 13:15, se vor desfășura cele două manșe de concurs.

Restricții rutiere

Pentru cea de-a XI-a ediție a Trofeului Sinaia-Campionatul Național de Viteză în Coastă, care se va desfășura în data de 19 – 21 iulie 2019, se vor impune restricții de circulație pe următoarele străzi astfel : 
-Bdul. Carol I, pe sectorul de drum dintre Str. Gării (rond benzinărie Petrom) – Bd. Ferdinand (Piațeta Vulturii Libertății) începând de vineri, 19 iulie ora 11:00 până duminică 21 iulie ora 21:00 
-Str. O.Goga- integral, Str Eroilor-integral; Str. Mănăstirii până la intersecția cu Str.Spătar M. Cantacuzino începând de vineri, 19 iulie ora 11:00 până duminică 21 iulie ora 21:00 
-pe traseul de competiție : sâmbătă, 20 iulie în intervalul orar 05:00-20:00 și duminică 21 iulie în intervalul orar 05:00-19:00. 
Turiștii/vizitatorii care trebuie să parcurgă /să traverseze zone din traseul competiției o pot face în perioadele de pauză. Perioadele de pauză în care va fi permis accesul în traseu sunt: 
-sâmbătă, 20.07: până în ora 07:00, în intervalul 13:00-14:00, după ora 20:00 trecere la liber 
– duminică, 21.07: până în ora 07:00, în intervalul 12:00-13:00, după ora 19:00 trecere la liber