La data de 25.03.2020, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au fost înregistrate un număr de două cauze penale, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 C.pen.
Astfel,

  1. La data de 24.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Mun. Ploiești – Secția 1 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeași dată, o persoană care avea obligația de a se afla, în izolare, la domiciliu, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19, fiind depistată de organele de cercetare penală în timp ce se deplasa pe raza mun. Ploiești, jud. Prahova.
  2. La data de 25.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul orașului Boldești – Scăeni – Postul de Poliție Lipănești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 24.03.2020, pe raza corn. Lipănești, jud. Prahova, două persoane care aveau obligația de a se afla în izolare, la domiciliu, nu au respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19, deplasându-se la magazinul Penny din localitate.
    Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea derepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.