Stirea inițială spunea că trei pacienți din Brașov, bolnavi de Covid-19, vor fi transferați la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dar au ajuns doar doi pacienți la Ploiești.

Din păcate, unul dintre pacienți a murit chiar când era transferat din Brașov, suferind un stop cardio-respirator. Astfel, au mai plecat doar doi pacienți.

Transportul s-a realizat cu aeronave ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, încadrate cu personal medical UPU-SMURD București.

Grupul de Comunicare Strategică transmite că transferul pacienți este necesar dat fiind că secția ATI a spitalului din Brașov este plină.

În secția ATI a Spitalului Județean Brașov sunt 12 paturi ocupate din 15 disponibile, iar decizia de afi transferați la Ploiești a fost luată pentru a nu aglomera spitalul brașovean.

Știrea inițială era: „Tocmai am fost informaţi că trei pacienţi infectaţi cu COVID-19, de la Braşov, vor fi transferaţi la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Prin ordin de la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cei trei pacienţi intubaţi, aflaţi în stare gravă, vor ajunge cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă. (…)

Corpul medical din cel mai mare spital prahovean este pregătit pentru a-i primi în siguranţă pe cei trei pacienţi aflaţi deja în stare gravă. Medicii sunt în alertă, gata să le acorde tratamentele necesare pentru a-i menţine în viaţă şi a le îmbunătăţi starea de sănătate celor trei persoane transferate de la Braşov”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Prahova.