Traian Băsescu dezvăluie că marele câştigător al moţiunii de cenzură este Victor Ponta. Ce se întâmplă cu Dăncilă

369

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că Victor Ponta este „marele câştigător” de pe urma moţiunii de cenzură, pentru că, dacă moţiunea trece, Pro România poate atrage tot mai mulţi parlamentari PSD.

„O cădere a Guvernului Dăncilă o diminuează ca importanţă pe doamna Dăncilă, care i-ar fi cel mai comod adversar în turul doi (preşedintelui Klaus Iohannis – n.r.). Va rămâne un candidat foarte slab, care nu va intra în turul doi, pe când acum, în poziţia de prim ministru, are şanse să intre în turul doi, ceea ce îi covine de minune lui Iohannis (…) Nu exclud posiblitatea ca, moţiunea odată trecută, doamna Dăncilă să rămână interimar până după alegerile prezidenţiale”, a afirmat fostul preşedinte vineri seara, la B1 TV.

Traian Băsescu spune că Victor Ponta este „marele câştigător” de pe urma moţiunii de cenzură.  Băsescu a spus că nu exclude ca după moţiune să se formeze un Guvern compus din Pro România, ce a rămas din ALDE şi PSD, dar fără implicarea Vioricăi Dăncilă, el adăugând că în opinia sa este posibil “un tandem” format din Victor Ponta şi unul dintre liderii PSD, Paul Stănescu.
 
El a spus că, dacă moţiunea trece, este posibil ca agenţiile internaţionale să retrogradeze la categoria „junk” ratingul de ţară al României.
 
„Dacă moţiunea trece, va fi o victorie pentru moment a Opoziţiei, o victorie majoră, problema este ce face de a doua zi. (…) în momentul de faţă nu ştim nimic, nu există nici măcar un protocol între partide că vor face guvernul împreună”, a spus Băsescu.
 
Traian Băsescu a vorbit şi despre „iluzia” că ar putea fi organziate alegeri anticipate.  „Iluzia pe care şi-o fac unii că ar putea fi alegeri anticipate. Vă aduc aminte din practica mea, că am vrut să declanşez alegeri anticipate (…) Onorabilul Parlament a trântit primul guvern şi când a trimis a doua propunere nu a mai venit la serviciu şi l-a lăsat acolo mult şi bine. (…) Inclusiv în situaţia căderii Guvernului, cele mai mari şanse sunt ca doamna Dăncilă să rămână interimar cel puţin până la alegerile prezidenţiale”, a adăugat Băsescu.