Traficul greu din zona de nord a Ploieştiului, deviat pe DJ 236

572

Consiliul Judeţean Prahova a anunţat, finalizarea şi recepţionarea lucrărilor pentru devierea pe DJ 236 a traficului greu de pe DN 1 sau DN 1B. Este vorba despre drumul judeţean construit în cadrul unui proiect european, prin spatele hipermarketurilor din nordul Ploieştiului.

Această măsură a fost luată ca urmare a creșterii traficului rutier din ultimii ani, pe tronsonul cuprins între intersecția cu DN 1 (zona stației de carburanți Petrom-Hypermarket Metro Ploiești) și intersecția cu DN1 A (zona stației de carburanți Rompetrol – Blejoi), ceea ce a dus la blocaje sau chiar la producerea unor evenimente rutiere.

Luând seama de această situație, administrația județeană a dorit decongestionarea și desfășurarea în siguranța a circulației în zona menționată, prin devierea traficului greu pe drumul județean DJ 236 (special realizat în acest scop). Lucrările au fost semnalizate corespunzător cu panouri de orientare, montate pe ambele sensuri. Inscripționarea acestora și amplasarea s-a făcut în conformitate cu macheta anexată mai sus.