Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale

465

Theodor Paleologu a declarat, duminică, că a luat decizia de a intra în cursa pentru Cotroceni, susţinut de PMP, din cauza candidaturii lui Dan Barna. Paleologu a afirmat că dacă USR-PLUS ar fi venit cu un candidat mai bun nu ar fi ezitat să îl susțină.

„Sunt candidați care au aparate de partid foarte puternice în spatele lor. Într-adevăr. PSD, PNL sunt aparate de partid mult mai puternice. Cred că asta este o confruntare de tipul David și Goliat și voi încerca să joc rolul lui David. (…) Dacă ar fi fost Cioloș, nu aș fi candidat. Nu sunt ahtiat să candidez. (…) o să mă întrebați: ce v-a apucat de vreți să vă băgați în așa ceva? Mărturisesc că dacă ar fi fost un alt candidat mai bun din partea USR-PLUS, nu aș fi evitat să-l susțin, dar nu e cazul. Nu aș vrea ca Dan Barna să se supere pe mine. Eu i-aș spune-o cu toată franchețea la un pahar de bere. Oricând îl numesc într-un post de ministru, dar pentru președinția România referințele la Star Trek, Games of thrones și Matrix nu sunt suficiente. E important să cunoști foarte bine Constituția, să ai o bună cultură politică, să ai o bună experiență internațională, o bună experiență diplomatică. Poate că o va dobândi în timp. E un om pe care îl privesc cu multă simpatie”, a declarat Theodor Paleologu.

Întrebat pe cine ar alege în turul doi între Klaus Iohannis și Dan Barna, prezidențiabilul PMP a afirmat că „sunt doi sibieni care seamănă foarte mult”.

Paleologu a precizat că ținta de electorat pe care mizează PMP este de 50%.

„Peste 50% care este ținta de electorat pentru care mizează PMP. (…) Alegerile prezidențiale sunt alegeri foarte speciale, nu seamănă cu cele parlamentare sau locale. Nu se votează un partid, se votează un om, un proiect și întâlnirea acestui om cu țara. Prăjitura dreptei în primul tur e pe undeva la 54%. Împărțiți la trei și veți vedea că bătălia se va da între 18-22%. Sunt foarte optimist. Noi nu suntem o țară de proști, chiar dacă suntem conduși de proști. Mizez pe inteligența românilor”, a declarat candidatul PMP la alegerile prezidenţiale.

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a fost desemnat duminică drept candidat al PMP la prezidențiale.