Apar şi primele măsuri fiscale ca urmare a răspândirii coronavirusului. Plata tuturor taxele locale, cu bonificaţie de 10 la sută, se amână cu trei luni.

Noua dată până la care pot fi achitate, cu aceasta reducere, impozitele pentru clădiri, terenuri sau maşini, este 30 iunie, în loc de 31 martie.

Decizia a fost anunţată de ministerul finanţelor, ca măsura de limitare a răspândirii covid-19, şi urmează să fie parafată, în prima şedinţă de guvern, prin ordonanţa de urgenţă.

“Mesaj important pentru toţi contribuabilii! Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, se prorogă primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020”, se arată în comunicat.

De asemenea, pentru anul 2020, contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2020, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificaţia stabilită de Consiliul Local.

Aceste modificări urmează să fie reglementate prin ordonanță de urgenta în prima ședință de guvern.