Tăriceanu, despre clasarea în dosarul în care era acuzat că a primit mită de la Vântu: S-a făcut în cea mai deplină muţenie, „noaptea ca hoţii”

400

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris pe Facebook că a aflat din presă de faptul că dosarul în care era acuzat că ar fi primit mită de un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu pentru numirea guvernatorului Deltei a fost clasat încă de vara trecută.

„Am inventariat nu o dată abuzurile care s-au produs în România ultimilor 15 ani, de când statul paralel a devenit mai puternic decât statul oficial; şi ele nu au fost deloc puţine. (…) 

Mulţumesc pe aceasă cale presei, fără ale cărei demersuri către DNA nu aş fi aflat prea curând că dosarul în care mi se imputa o şpagă de un milion de euro de la Sorin Vîntu pentru a-l numi, în calitate de premier, pe ziaristul Liviu Mihaiu guvernator al Deltei s-a clasat încă din vara trecută. În cea mai deplină muţenie, «noaptea, ca hoţii». Şi asta, după ani buni în care şi eu şi gazetarul am fost tăvăliţi prin noroi de către maşina de zgomote a doamnei Kovesi, inclusiv după clasare”, a scris Tăriceanu pe Facebook  

Şeful Senatului a mai precizat că dosarul a fost închis pentru că „fapta nu există” şi că adevărata ţintă nu a fost Liviu Mihaiu, ci acesta, „în calitatea mea de potenţial candidat la prezidenţiale”: „Dosarul a fost închis pentru că «fapta nu există» şi «nu este prevăzută de legea penală, ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege». Mai e ceva de comentat? E clar că nu Liviu Mihaiu a fost ţinta, ci doar o victimă colaterală. Ţinta am fost eu, în calitatea mea de om politic, de preşedinte de partid aflat la guvernare, de potenţial candidat la prezidenţiale”, a mai adăugat Tăriceanu.