Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a criticat în termeni duri decizia de a interzice deschiderea restaurentelor de la 15 iunie.

Reamintim că toți deputații ALDE s-au alăturat grupului PSD începând cu 3 iunie, ALDE nemaivând grup nici la Senat, după ce acesta a fost dizolvat în septembrie 2019 prin trecerea lui Teodor Meleșcanu la PSD.

„Decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este calea sigură spre faliment a mii de firme din industria ospitalității!

Dincolo de penibilul situației în care s-ar afla clienți și patroni deopotrivă, care aflați pe terasă atunci când se pornește o repriză de ploaie nu știu ce să facă: să fugă la mașină fără să plătească, să fugă în restaurant și să încalce legea, decizia de a nu deschide restaurantele este un act chiar antinațional.

O spun fără să tresar, pentru că aceste măsuri draconice nu fac altceva decât să fugărească turiștii români spre alte plaje, din Bulgaria sau Grecia, unde nu mai sunt aceste limitări, unde oamenii sunt bineveniți și lumea revine la o normalitate responsabilă.Este posibil ca domnii Klaus și Ludovic să lucreze pentru alții și nu pentru poporul român?” transmite Călin Popescu Tăriceanu