Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se declară şocat de retragerea mandatului lui Florin Cîţu. „Este o bătaie de joc la adresa tuturor românilor, asistam la o  mascarada fara sfârşit. (…) Este o ruşine pentru Iohannis ca face astfel de desemnări, o bataie de joc”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

„Cea mai neverosimilă situație cu care mă întâlnesc de 30 de ani.

Este literalmente o desconsiderare a instituției Parlamentului, este o bătaie de joc la adresa Parlamentului, dar, până la urmă, ce este mai grav este că e o bătaie de joc la adresa tuturor românilor. Asistăm la o mascaradă fără de sfârșit. Premierul desemnat a făcut un fel de simulare de consultări, miniștrii au venit în Parlament, comisiile s-au reunit, au fost audiați miniștrii, și, în momentul în care trebuia să vină la votul de învestire dă bir cu fugiții.

Este un comportament iresponsabil. Spuneam că este o bătatie de joc, este un fel de golănie.

Este similar cu jocul alba-neagra pe care îl vedem practicat în anumite locuri. Nu există așa ceva cred că în întreaga lume. E o RUȘINE pentru PNL! E o RUȘINE pentru Iohannis că face astfel de desemnări în bătaie de joc, cu iresponsabilitate, mai ales în această perioadă de criză. Le cer să se trezească! Nu suntem bătaia de joc a lor și nu se poate ca o țară întreagă să fie ținută la cheremul unor iresponsabili!

Președintele acționează iresponsabil, Orban la fel.

E momentul să vină cu picioarele pe pământ, mai ales când suntem confruntați cu această criză uriașă care vedeți cât de repede se extinde, vedeți ce măsuri excepționale se iau în întreaga lume, care merg până la închiderea granițelor și noi ne jucăm de-a desemnarea prim-ministrului, care dă bir cu fugiții în ultima clipă.

Eu sunt atât de indignat, pentru că nu mi-am imaginat vreodată că vom ajunge să ne comportăm așa. Nici în republicile bananiere nu se întâmplă aceste lucruri. Întrebare de la presă: cum va proceda ALDE dacă se va veni cu propunerea Orban din partea președintelui? Nu știu, o să vedem.

Probabil că președintele o să trebuiască să facă iar consultări, pentru că acum consultările au devenit un fel de lait motiv.

Ne ducem la consultări degeaba, ca să vină iar cu o propunere în batjocură. ” transmite Călin Popescu Tăriceanu