Sustrageri frauduloase de energie electrica pe raza localității Sîngeru

454

Desi in urma cu doua saptamani reprezentantii Electrica impreuna cu jandarmii au depistat in localitatea Singeru mai multi consumatori racordati ilegal, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova a executat, in colaborare cu reprezentanti ai S.D.E.E. Muntenia Nord Ploiesti, o acțiune pentru depistarea și combaterea sustragerilor de energie electrică pe raza aceleasi localitati.

In urma activităților desfășurate, la opt imobile au fost constate nereguli ce au constat în ocolirea aparatelor de măsură prin montarea suplimentara a unor conductori.

In toate cazurile s-au intocmit procese verbale pentru sesizarea organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii a opt infracțiunii de furt-fapte prevăzute și pedepsite de art. 228 Cod penal și alte opt fapte ce au constat în ocolirea aparatelor de măsurare a energiei electrice – fapte prevăzute și pedepsite de art. 92 alin. 2 din Legea 123 / 2012 a energiei electrice și a gazelor naturale.

La toate cele opt imobile s-a luat masura de debransare din reteaua de joasa tensiune, intrucat interventiile frauduloase de modificare a bransamentelor prezentau pericol de initiere a unui incendiu.