Starea de alertă se prelungește.Autoritățile pregătesc noi restricții

615

Se pregătesc noi restricții începând cu această săptămână. Președintele României, Klaus Iohannis, spune că starea de alertă va fi prelungită și, odată cu aceasta, va fi mărit și intervalul în care vom avea nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a putea ieși din casă.

„Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere e evidentă și din toate părțile ni se spune că presiunea pe ATI este tot mai mare. 

Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare, campanie care merge foarte bine. Numărul de persoane vaccinate crește de la o zi la altă.

Astfel, până în vară vom avea un nivel foarte bun. Dar până atunci trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal.

Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, iar circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la orele 22.

În final, un mesaj care este important pentru mulți. Pot să vă spun foarte clar că nu avem în vedere un lockdown de Paște.”, a declarat Klaus Iohannis.

„Am discutat astăzi cu premierul și mai mulți miniștri despre școli sigure și sănătoase în România. Vom găsi soluții astfel încât să nu mai fie probleme cu autorizațiile de securitate la incendiu, cu cele sanitare și cu școlile din zonele cu risc seismic.

Vom demara investiții majore, inclusiv din fonduri europene, pentru asigurarea unor standarde de siguranță, igienă și calitate în instituțiile din zona de educație. Este absolută nevoie și de revizuirea reglementărilor învechite, precum și de debirocratizare. În privința pandemiei de COVID-19, tendința de creștere a numărului de cazuri este evidentă.

Haideți să nu irosim ceea ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare, care merge foarte bine.

Starea de alertă va fi prelungită, restricțiile vor fi păstrate, iar circulația pe timp de noapte va fi restricționată începând cu ora 22:00.

Este foarte clar însă, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paști.” a declarat Klaus Iohannis