Spitalul Județean de Urgență Ploiești are echipamente medicale noi

1280

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a dezvăluit ce achiziții de aparatură medicală s-au realizat anul trecut pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

“Fără aparatură performantă, medicina modernă nu ar fi posibilă, iar personalul medical ar întâmpina dificultăți în diagnosticarea și în tratarea bolnavilor”, a menționat șeful administrației județene.

Acesta a făcut referire la asigurarea din bugetul județului Prahova a fondurilor necesare pentru cumpărarea de echipamente medicale ultraperformante pentru a le veni în ajutor atât pacienților celei mai mari unități medicale din Prahova, cât și medicilor.

“Una dintre prioritățile mandatului meu la conducerea Consiliului Județean Prahova a fost proiectul de schimbare din temelii a acestui spital aflat în administrarea autorității județene, iar modernizarea interioarelor tuturor secțiilor – lucrări care se vor finaliza în curând – și dotarea cu aparatură nouă arată că se poate.

Anul trecut, echipamente medicale de ultimă generație au fost achiziționate, cu sprijinul Consiliului Județean Prahova, pentru secțiile spitalului, în vederea creșterii calității actului medical.

„Inima” unui spital de urgență este, în mare măsură, Secția de Terapie Intensivă, acolo unde se face diferența între viață și moarte, iar munca medicilor este ascunsă privirilor publicului larg. Terapia intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești a beneficiat anul trecut de achiziții de echipamente pentru monitorizarea funcțiilor vitale și un nou electrocardiograf.

În dotarea Secției de Oftalmologie au intrat două aparate ultraperformante, de care au beneficiat mii de pacienți. Și la Urologie a fost achiziționat, la finalul anului trecut, pentru blocul operator un ecograf performant, folosit de medicii de aici pentru puncții și biopsii.

De echipamente medicale de ultimă generație beneficiază deja și pacienții blocului operator Ortopedie, iar Serviciul de Medicină Legală are posibilitatea să determine cu acuratețe nivelul alcoolemiei, după ce a fost achiziționat un aparat special pentru Laboratorul de toxicologie.

Nu în ultimul rând, trebuie menționat sprijinul venit din partea Ministerului Sănătății, prin intermediul căruia Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost dotat cu primul RMN propriu.”, a precizat Bogdan Toader.