Spitalul de Urgență Floreasca a rămas fără acreditare după ce pacienta care a luat foc pe masa de operație a murit

511

Spitalul de Urgență Floreasca a rămas luni fără acreditare, după ce Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a emis ordinul de suspendare a acreditării celui mai mare spital de urgență din țară.

Decizia a venit după ce managementul unității a ascuns incidentul de săptămâna trecută, când o pacientă a luat foc pe masa de operație, potrivit digi24.ro.

O femeie bolnavă de cancer, în vârstă de 66 de ani, a fost arsă în urma unei maenvre chirurgicale greșite, la Spitalul Floreasca din București. Incidentul a avut loc pe 22 decembrie, însă informația a fost recent descoperită. Femeia suferea de cancer pancreatic. În urma incidentului din 22 decembrie, femeia a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului şi a murit duminică seara.

„Pacienta a ars ca o torță câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație”, scrie deputatul Emanuel Ungureanu.

„– Având în vedere constatarea de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a apariției la nivelul Spitalului Clinic de Urgentă București a unui eveniment advers grav asociat asistenței medicale neraportat de către unitatea sanitară în termenul prevăzut la art. 8 alin. (2) din Metodologia de monitorizare a unităților sanitare acreditate aprobată prin Ordinul Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate nr. 639/2016, dar și referatul Unității de Evaluare și Acreditare a Spitalelor, din 30.12.2019, vă comunicăm că ANMCS a emis ordinul de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgență București.

Foto cu caracter ilustrativ