Spitalul de Pediatrie şi Spitalul Municipal Schuller vor fi dotate cu 20 de paturi noi în urma unei donații

310

Cele două spitale aflate în subordinea Primăriei Ploieşti vor beneficia de o donaţie de paturi din partea Asociaţiei Volunteer for Life, a anunţat, marţi, municipalitatea prin intermediul unui comunicat de presă.

Spitalul de Pediatrie şi Spitalul Municipal Schuller vor fi dotate cu 20 de paturi noi, câte 10 pentru fiecare unitate medicală.

Municipalitatea ploieșteană a primit o donație din partea Asociației Volunteer for Lifede 20 de paturi moderne, cu următoarele caracteristici: plaforma de pat conţine patru piese uşor de curăţat; mişcări de înălţime, trendelenburg, trendelenburg invers, cap şi picior a unui motor electric; platforme – partea superioară cap şi partea inferioară picior cu sistem de alunecare automata, indicaţia unghiului pentru spate montat pe şina capului; indicaţie unghi ansamblată pe şina de picioare care prezintă trendelenburg şi revers trendelenburg; sistem de plăci uşor demontabil şi instabil conceput din plastic PE igienic; roţi de protecţie din plastic cu rezistenţă la şocuri; componente metalice vopsite cu pulbere electrostatică anticorozivă după ce au fost tratate cu fosfat, dimensiune externă 102×219 cm, lăţime şine laterale exterioare 99 cm; platformă saltea 89×195 cm, extensie pat +27 cm, dimensiunea saltelei 85x194x12 cm .

‘Salut această implicare a mediului de afaceri şi a ONG-urilor la dezvoltarea comunităţii locale pe care am observat-o la Ploieşti, în ultimul timp. Paturile respective vor fi puse la dispoziţia celor două spitale ploieştene în scurt timp şi vor aduce un plus de confort în activitatea celor două unităţi medicale. Sănătatea este un domeniu important la nivelul fiecărei comunităţi locale, mai ales în contextul pandemic actual, iar pentru actuala administraţie publică ploieşteană creşterea calităţii vieţii şi a serviciilor medicale oferite ploieştenilor este o prioritate’, a declarat, conform comunicatului, primarul Andrei Volosevici.