Specialiștii laboratorului Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Ploiești au făcut primele probe înainte de începerea testărilor pentru coronavirus

980

Unitatea de Primiri Urgență Ploiești se pregătește ca în zilele următoare să demaraze analizele specifice cu ajutorul aparatului de determinare a prezenței Covid-19 prin tehnica Real Time PCR, donație primită de OMV Petrom ( 1 milion de euro), prin Crucea Roșie Română.

Acesta este primul dintre cele 10 aparate de testare rapidă, prin tehnica Real Time-PCR, și kiturile de testare aferente pentru depistarea Covid-19 care au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Rezultatul – pozitiv sau negativ – va fi determinat în aproximativ o oră și jumătate, cu acest aparat putând fi analizată o singură probă la fiecare test.

Cu ajutorul acestui echipament vor fi prelucrate probe de exudat naso-faringian prelevate de la pacienții care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe cu care se încadrează în definiția de caz actualizată.

Siguranța și tratarea corespunzătoare a pacienților la nivelul Spitalului Județean de Urgență Ploiești vor crește dar, totodată, trebuie să rămânem concentrați pe continuarea achiziției de dotări și echipamente de protecție pentru că atât pacienții, cât și medicii să fie în siguranță, transmite președintele CJ Prahova, Bogdan Toader