Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, prinsă în flagrant de procurorii DNA luând mită

810

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost audiată vineri de procurorii DNA. Anchetatorii au indicii referitoare la implicarea acesteia într-un caz de corupţie legate de achiziţionarea unor echipamente de combarere a coronavirusului. Oficial, DNA a anunţat că va fi adusă la Bucureşti, eventuala reţinere fiind decisă sâmbătă dimineaţă.

 DNA a confirmat că procurorii au desfăşurat un flagrant în biroul fostului ministru. „Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, pentru stiripesurse.ro. 

Sorina Pintea fost prinsă luând mită în biroul ei din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, vineri. Procurorii au percheziţionat timp de cel puţin trei ore biroul fostului ministru şi au ridicat mai multe documente.

Aceasta ar fi luat mită pentru un contract de achiziţii pentru echipamente medicale care să fie folosite pentru combaterea noului coronavirus.

Flagrantul a avut loc vineri, în jurul orei 15:00. Suspiciunile sunt de luare de mită privind achiziţiile la nivel naţional, de echipamente. 
Sorina Pintea ar urma să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

 Pintea a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Anterior fusese aleasă senator în 2016 din partea PSD

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA luând mită 120.000 lei. Conform unor surse judiciare, procurorii ar urma să dispună reţinerea sa.

Știre în curs de actualizare