Şofer oprit de poliţist: „Nu aici trebuie să fiţi. Pe Waze arată că sunteţi pe cealaltă stradă”

523

Ministerul Afacerilor Interne – MAI  a publicat, prin intermediul Facebook, o discuție dintre un polițist la rutieră și un șofer oprit în trafic.

MAI a publicat pe Facebook o discuție dintre un polițist la rutieră și un șofer oprit în trafic. „Nu aici trebuie să fiți. Pe Waze arată că sunteți pe cealaltă stradă. Asta așa, ca recomandare”, ar fi spus șoferul. În finalul postării, Ministerul Afacerilor Interne îndeamnă oamenii să respecte legea și să folosească aceste aplicații doar pentru a alege cea mai bună rută.

Dialogul dintre polițist și sofer
– Nu aici trebuie să fiți. Pe Waze arată că sunteți pe cealaltă stradă.
– Ne vom muta și acolo.
– Când?
– După ce apărem pe Waze aici. Vă grăbeați, aveați viteză excesivă.
– Nu despre viteză e vorba, domnule polițist. Sunteți poziționați greșit. Asta, așa, ca recomandare.
– Tot ca recomandare, vă sfătuim să utilizați o altă aplicație.
– Știți ceva mai sigur?- Da! Există aplicații pentru taxiuri.
– Eu nu sunt taximetrist.
– Aplicații pentru clienți, domnule. Pentru următoarele 90 de zile permisul dumneavoastră de conducere rămâne la noi. Ați avut viteză și chiar despre ea este vorba.
– Și eu ce fac?
– Acum faceți bine. Dacă nu vă opream, erați în pericol să produceți un accident și atunci chiar nu era bine!

În finalul postării, Ministerul Afacerilor Interne îndeamnă oamenii să respecte legea și să folosească aceste aplicații doar pentru a alege cea mai bună rută, „nu pentru a ocoli echipajele de poliție”.

„Vă recomandăm să folosiți aplicațiile pentru a alege ruta cea mai bună, nu pentru a ocoli echipajele de poliție! Decât să ocolești, mai bine respecți legea… altfel, cine știe ce întâlnești!”, se arată în postarea MAI.