Societatea HIDRO PRAHOVA SA oprește apa în comuna Gherghița, pentru remedierea unor deficiențe legate de debitul și calitatea apei

275

Societatea HIDRO PRAHOVA S.A. anunţă că a decis să oprească furnizarea apei potabile în comuna Gherghița, în condițiile semnalării unor deficiențe majore în privința debitului și a calității apei distribuite în această localitate.

Pe fondul secetei din perioada de vară si al consumului ridicat, sursa subterană care alimentează comuna Gherghița a fost epuizată, fapt ce a afectat nivelul cantitativ și de potabilitate al resurselor de apă din forajul care asigura alimentarea localității. Sunt afectați de oprirea apei toți abonații din comuna Gherghița (satele Gherghița, Ungureni și Malamuc).

Până la implementarea măsurilor tehnice de remediere a acestei situații, societatea HIDRO PRAHOVA SA a pus la dispoziția abonaților din comuna Gherghița trei rezervoare mobile cu apă potabilă, măsură tehnică cu caracter permanent. Acestea sunt amplasate în fața Centrului Cultural Gherghița și în incinta Scolii Generale din localitate, resursele de apă urmând să fie suplimentate în funcție de consum. Alimentarea cu apă este efectuată cu respectarea cerințelor prevăzute de L458/2002 cu modificările și completările ulterioare.

Societatea noastră îşi cere scuze faţă de locuitorii care vor suferi de lipsa apei potabile şi roagă consumatorii afectaţi de această oprire să îşi asigure rezerve pentru consum şi uz casnic, în perioada întreruperii furnizării apei.