Simona Halep și Novak Djokovic au primit trofeele de „Campioni Mondiali ITF 2018”

450

Simona Halep, campioana de anul trecut de la Roland, fosta lideră WTA, în prezent pe locul 3 în lume, a primit din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF) trofeul de Campioană mondială pentru anul 2018, în cadrul „Dineului Campionilor Mondiali ITF”, o ceremonie desfăşurată la Paris, în timpul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al sezonului

Simona Halep a câștigat acest titlu în luna decembrie a anului trecut, un an în care a reușit să câștige primul titlu de Grand Slam al carierei, cel de la Roland Garros, și să termine sezonul pe locul 1 WTA.

”Este o mare onoare pentru mine să fiu aici, în această seară. E foarte emoţionant și abia aștept să mă bucur de această seară. Am cele mai frumoase amintiri de la turneul de anul trecut: am ridicat trofeul, trofeul meu favorit, aşa că sunt bucuroasă că am revenit şi joc sferturi de finală anul acesta. E încă devreme să mă gândesc la titluri consecutive la Roland Garros, acum mă concentrez asupra meciului următor şi apoi vom vedea”, a declarat Simona Halep, celor de la ITF, amintindu-și pentru câteva momente ce s-a întâmplat anul trecut la Roland Garros: ”A fost important pentru mine să câştig primul titlu de Mare Şlem, deoarece pierdusem trei finale înainte şi îmi doream foarte mult să câştig acest titlu, iar acum sunt fericită, sunt relaxată, mă bucur de timpul petrecut pe teren şi în afara lui. Titlul mi-a dat gustul pentru noi victorii, dar nu e simplu, așa că o să o iau ușor”.

La „Dineul Campionilor Mondiali ITF” de la Paris au mai fost răsplătiți și sârbul Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP și campion mondial la simplu masculine în 2018, apoi Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova, ambele din Cehia, care au primit acest trofeu pentru dublu feminin, și, în fine, americanii Mike Bryan şi Jack Sock, pentru circuitul de dublu masculin.